به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) شایعترین نوع آریتمی قلبی است که اغلب توسط افراد مبتلا بهعنوان «لرزش» قلب در قفسه سینه توصیف میشود. در این حالت عضلات قلب به صورت نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض میشوند، در نتیجه دهلیزها نمیتوانند خون را به صورت کامل به بطنها پمپاژ کنند.
متخصصان میگویند نوشیدن تعداد مشابهی از نوشیدنیهای حاوی شکر نیز خطر ابتلا به این بیماری را تا ۱۰ درصد افزایش میدهد. این در حالی است که نوشیدن حدود ۱۲۰ میلیلیتر آب خالص و شیریننشده، مانند آب پرتقال یا سبزیجات، با ۸ درصد کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.
فیبریلاسیون دهلیزی علت اصلی سکته مغزی در ایالات متحده است. بر اساس گزارش انجمن ضربان قلب مستقر در واشنگتن، که بیش از ۷ هزار متخصص در نامنظمی ضرباهنگ قلب (آریتمی) در بیش از ۹۰ کشور جهان را نمایندگی میکند، نزدیک به ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان با فیبریلاسیون دهلیزی زندگی میکنند.
۶ میلیون نفر از این بیماران در ایالات متحده هستند، در حالی که مقامات بهداشتی این کشور تخمین میزنند تا سال ۲۰۳۰ تعداد مبتلایان به ۱۲ میلیون نفر برسد.
بسیاری از این افراد مبتلا از درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس و خستگی رنج میبرند. با این حال برای بسیاری دیگر این بیماری بدون علائم است که همین مسئله آن را به یک قاتل بالقوه خاموش تبدیل میکند. این در شرایطی است که پس از تشخیص، میتوان این بیماری را با داروها، تغییر سبک زندگی و در صورت لزوم جراحی برای کاهش یا بازگرداندن ریتم طبیعی قلب درمان کرد.
به گزارش یورونیوز، دکتر «گرگوری مارکوس»، استاد پزشکی قلب در دانشگاه کالیفرنیا نیز در این باره میگوید: این بیماری علاوه بر خطر لخته شدن خون و نارسایی قلبی میتواند احتمال حمله قلبی، زوال عقل و بیماری کلیوی را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: سن، یکی از مهمترین عوامل خطر است بنابراین با افزایش سن جمعیت، این بیماری رایجتر میشود.
در این مطالعه دادههای سلامت ۱۰ ساله نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر که به طور متوسط ۳۷ تا ۷۳ سال داشتند و بیش از نیمی از آنها زن بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
دکتر «نینجیان وانگ»، سرپرست تیم تحقیق در این باره گفت: یافتههای مطالعه ما به دلیل پیچیدگی رژیم غذایی ما نمیتواند به طور قطع نتیجهگیری کند که یک نوشیدنی، خطر بیشتری برای سلامتی نسبت به نوشیدنی دیگری دارد. با این حال و بر اساس این یافتهها ما توصیه میکنیم که مردم تا حد امکان مصرف نوشیدنیهای مصنوعی و شیرینشده با قند را کم کرده یا از آنها اجتناب کنند.
وی اضافه کرد: این را بدیهی فرض نکنید که نوشیدن نوشابههای شیرینشده با قند مصنوعی و کالری کم سالم است، بلکه آنها میتوانند خطرات بالقوهای برای سلامتی داشته باشد.
«پنی کریس اترتون»، استاد بازنشسته علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره خاطر نشان کرد: این اولین مطالعهای است که ارتباط بین شیرینکنندههای بدون کالری و کم کالری و همچنین نوشیدنیهای شیرینشده با قند و افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی را بررسی میکند.
اترتون که عضو انجمن قلب آمریکا است با بیان این که در هر صورت در میان نوشیدنیها، آب بهترین انتخاب است اضافه کرد: ما هنوز به تحقیقات بیشتری در مورد این نوشیدنیها برای تأیید این یافتهها و درک کامل همه پیامدهای سلامتی بر بیماری قلبی و سایر شرایط سلامتی نیاز داریم.
21458/غ